2016-2017 Eczacılık Fakültesi Önlük Giyme Töreni

15.2.2017

Eczacılık Fakültesi 205-2016 Önlük Giyme Programı | ADYÜ Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı önlük giyme töreni coşkuyla kutlandı. Öğrenci ailelerinin de katıldığı programın açılışından sonra Fakültemiz dekanı  Prof.Dr.İdris Türel fakültemiz hakkında bilgiler verdi. Türel,  konuşmasında fakültemizin ilk kurulduğu günden günümüze gelinceye kadar geçirdiği aşamaları, akademik kadro, öğrenci laboratuvarları, araştırma laboratuvarları ve fiziki mekanlar açısından karşılaştırmalı olarak anlattı. Fakültemize laboratuvar altyapı geliştirme projesiyle alınan cihazlar hakkında da bilgilendirme yapan Türel, fakültemize alınan cihazlar konusundaki desteklerinden dolayı üniversitemiz rektörüne teşekkürlerini, ayrıca teknoloji bölümü altyapısı için de alınacak cihazlar konusundaki beklentilerini ifade etti. Öğrencilerimizin önlük giyme töreninin mesleğe adım atmalarındaki sembolik önemine de değinen Türel, öğrencilere başarı dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.  Program  51.Eczacı Odası Başkan vekili Eczacı Harun Özsayın'ın mesleğin bugünü ve geleceği konusunda hem tecrübelerini hem de gelecekteki fırsatlara dikkat çektiği konuşmasıyla devam etti. Özsayın konuşmasına, eczacılık mesleğine yerleşik anlayışla bakılması durumunda durağanlık, gelecek perspektifi doğru kurgulandığında ise pek çok fırsatı barındırdığını ifade ederek devam etti. Özsayın'ın özellikle "medikal bakım", "klinik eczacılık" ve "bitkisel tedavi" alanlarının eczacılık mesleğinin gelecekteki en önemli çalışma alanları olacağını belirttiği konuşma mesleğe yeni adım atan eczacı adayları açısından da oldukça dikkat çekiciydi. Program, üniversitemiz rektörü Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün mesleki anlamda önemli bir aşama olan  önlük giyme geleneğinin "ahilikteki" "çırak,kalfa,usta" süreçlerindekine benzemesine dikkatiği çektiği konuşma ,gençlerin sadece kendilerine verilenle değil onun ötesine geçerek fazlasını öğrenmelerinin önemine değindiği ve sohbet havasında geçen konuşmayla devam etti. Gönüllü'nün konuşması ülkemizin gelecekteki gündemini kendi belirlemesi ve dünya vatandaşı olunması konusundaki dikkat çekici tavsiyeleri,  kendi kısırdöngüsüyle didişen bir toplum olmak yerine, kendi gündemini kendi belirleyen gelişmiş ve müreffeh bir ülke olmamız açısından öğrencilerimizin, kişisel donanımlarını artırmasını ve başka gündemlere hapsolunmamasını tavsiye etmesiyle ve başarı dilekleriyle son buldu.  Konuşmalar sonrasında programa katılan üniversite idarecileri, fakülte ve meslek yüksekokul müdürleri, fakülte öğretim üyeleri, eczacı odası başkan vekili ve yönetim kurulu üyelerinin öğrencilere önlük giydirmesi ve toplu resim çekiminden sonra misafirler ve öğrencileri için hazırlanan ikramın ardından  son buldu.