Eczacılık Fakültesi 205-2016 Önlük Giyme Programı

3.3.2016

Eczacılık Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı önlük giyme töreni coşkuyla kutlandı. Öğrenci ailelerinin de katıldığı programın açılışından  sonra dekanımız Prof.Dr.İdris Türel fakültemiz hakkında bilgiler verdi. Türel,  konuşmasında fakültemizin dinamik,gelişmeye açık ve vizyoner yönünün altını çizdi. Öğrencilerin mesleğe yeni adım atmasının da sembolü olan önlük giyme aşamasının öğrencilerimize hayırlar ve başarılar getirmesini temenni etti. Program  51.Eczacı Odası Başkanı Eczacı Hüseyin Kemal Taş'ın "Eczacılığın bugünü ve geleceği" konulu konuşmasıyla devam etti.Taş, eczacılığın geçmiş yıllardaki konumundan günümüze kadar gelen süreçle ilgili önemli aşamalardan bahsetti.Taş'ın konuşması "eczacıları gelecekte nelerin beklediği" ile ilgili bir perspektif sunmasıyla son buldu. Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün " köprü" metaforu üzerine kurguladığı konuşma "sorunların çözümünde köprünün dar olmasından şikayet etmek yerine "köprüyü" nasıl genişletip soruna çözüm olabiliriz sorusunun cevabını bulmakta yattığının altını çizdi. Üniversitlerin günümüzün modern "meslek edinme" yerlerinden en önemli kurumlar olduğunu söyleyen Gönüllü, önlük giyme geleneğinin  "ahilikteki" "çırak,kalfa,usta" süreçlerindekine benzediğini ve bu anlamda tarihi iyi okumak gerektiğinin altını çizdi. İnsanın "kendini tanımasının" meslek edinme süreçlerindeki öneminden bahseden Gönüllü, öğrencilere iyi dilekler sunarak konuşmasını bitirdi. Konuşmalar sonrasında programa katılan üniversite idarecileri, fakülte ve meslek yüksekokul müdürleri, fakülte öğretim üyeleri, eczacı odası başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin öğrencilere önlük giydirmesi ve toplu resim çekiminden sonra misafirler ve öğrencileri için hazırlanan kokteylle  son buldu.