Fakültemizde 1. ve 2. sınıflara yönelik uyum, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda danışman hocalarımız ve dekan yardımcısı hocamızın öğrencileri bilgilendirmeleri, ilgilenmeleri, sorularını cevaplamaları yanında, Dekan hocamız da aşağıdaki konuşmayı yaptı:

Eczacılık Fakültesi ailemize katılan sevgili öğrencilerimiz; hepinizi tebrik ederiz. Hoşgeldiniz. Sizleri kazandığımız için mutluyuz.

*Sevgili öğrencilerimiz yeni Eğitim öğretim yılımızın da hepimiz için hayırlı, keyifli, başarılı ve huzurlu olmasını dilerim.

*Aileleriniz sizleri önce Allah' a sonra bize emanet etti. Bizler de sizleri öğrencimiz yanında, evladımız ve kardeşimiz gibi görmekteyiz. Sizin de bizleri, hocalık yanında  abiniz-ablanız gibi görmenizi rica ederim. Dolayısı ile kendi evladımıza nasıl davranılmasını ve ilgilenilmesini istiyorsak, emin olunuz bizler de tüm fakülte personeli olarak sizlerle bu şekilde ilgilenmeye gayret ediyoruz. Hepimize yakışan da budur.

*Deprem sonrası üniversite ve fakülte koşullarımızda bazı küçük eksikliklerin, aksaklıkların olması normal olup, bunlar hepimizin gayreti, nezaketi ve sabrıyla giderek düzeliyor.

*Tüm süreçlerde, özellikle de zor ve ihtiyaç duyulan zamanlarda siz öğrencilerimize, hocalarımıza ve tüm fakülte personelimize başarılı, sabırlı, uyumlu, anlayışlı, fedakar çalışmaları için çok teşekkür ederim.

* Online eğitimde eksik kaldığınız konular varsa, bunları örnek kişilik, bilimsellik ve anlayışları ile ön plana çıkan hocalarınıza iletirseniz, sizlere yardımcı olacaklarına inanıyorum.

* Sizlerin de katılarak, sosyal ve kulüp etkinliklerimizi, projelerimizi artırmak istiyoruz. Bu konuda elbette sizlerin istekleri ve destekleriniz bizler için yol gösterici olacaktır.

* 2-3. Sınıflara yönelik önlük giyme törenimiz bu dönem. 1. Sınıf önlük giyme töreni ve mezuniyet projeleri sunum programımızı 14 mayıs eczacılar günü kapsamında yapacağız inş.

*Üniversitemizin uluslararası birimine uğrayıp, erasmus ve yurtdışı imkanlar konularında fikir alınız.

*Yakın zamanda herbaryum, hücre kültürü labımızı kurduk, model eczanemizi de en yakın zamanda kuracağız.

*Tüm hocalarımız da sizlere maximum derecede faydalı olmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

*Eczacılık eğitimi süresince olumlu veya zorlu süreçlerde hepimizin karşılıklı sevgi, dayanışma, saygı, anlayış, fedakarlık, uyum ve güven gibi güzel özelliklerle sürdürmemiz zaruri olup, fakülte ailemizdeki tüm faaliyetlerimizin bu güzel özellikler temelinde huzurla devam edeceğine eminim.

* Değerli öğrencilerimiz; sınıf whatsapp gruplarımızın öncelikli amacı eğitim-öğretimle ilgili bilgilendirmeleri yaparak işlerimizin daha verimli ve zamanında devam etmesini amaçlamaktadır. Dolayısıyla sınıf ve diğer sosyal medya ortamlarındaki paylaşımlar grupların amacına göre olmalı.

*Bazı durumlarda hemen resmi kanallarla şikayet yoluna gitmektense veya yanlış yönlendirilip ainden kızarak acele ile yanlış yapmaktansa, bizlerle bu durumları paylaşırsanız eminim beraber kolaylıkla çözeriz.

*Burada bizim asıl vazifemiz örnek kişilik ve bilimselliğimizle hocalık olup, sizin de asıl vazifeniz öğrenciliktir. Lütfen asıl vazifemizin sorumluluklarına konsantre olalım. Bu konsantrasyonumuzu bozacak meşguliyet, alışkanlık veya ortamlardan uzak durmaya dikkat edelim. Bizleri çevremizde veya sosyal medyada yanlış yönlendirmek isteyenler olursa, bu durumlara karşı; sabır, temkin, soğukkanlılık, dikkat ve hikmetle hareket edelim ve gereken tedbirleri alalım.

*Dediğim gibi bizler nasıl ki evladımıza maddi-manevi zarar gelmesini istemeyiz, sizleri de evladımız gibi gördüğümüzden sizlere de maddi-manevi zarar gelmesini istemeyiz. Zarar geldiğini fark edersek veya siz bize bildirirseniz gereken önlemleri hocanız, abiniz, ablanız olarak almak zorundayız.

*Var olan imkanlarımızı hep birlikte daha da iyileştirerek çalışmalarımıza devam etmekte kararlı, sabırlı ve azimli olduğumuz için mutluyuz. Ailelerinize de emin ellerde olduğunuzu belirtip, selam ve saygılarımızı iletmenizi rica diyorum. Aileleriniz de bizlerle herzaman iletişim sağlayabilirler, buralarda olurlarsa yüzyüze tanışmak ta isteriz.

* Tekrar hepinizi tebrik eder, hayırlı-huzurlu-başarılı çalışmalar diler, sizlere ve ailelerinize selam ve saygılarımı sunarım.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.